Stichting Timmerdorp Alblasserdam
Het leukste uitje tijdens de vakantie!

Nieuws

14-06-2024

De voorinschrijving was een groot succes!
We zitten dan ook (bijna) vol!
Individuele inschrijvingen proberen we nog wel te plaatsen. Hiervoor graag mailen naar: inschrijven@timmerdorpalblasserdam.nl

______________________________________________________________________________________________

19-05-2024

De voorinschrijving is voor het Timmerdorp van 2024 is op vrijdag 14 juni van 14:00 - 17:00 uur in Het Brughuis (oude bibliotheek).
Het inschrijfformulier kan op dat moment ingevuld worden, maar is hieronder ook al te bekijken. Het formulier kan door hier te klikken ook worden gedownload.
______________________________________________________________________________________________

21-08-
2023

De foto's van Timmerdorp Alblasserdam 2023 staan online.

Klik hier voor de foto's.

Veel kijkplezier!
_____________________________________________________________________________________________

05-08-2023

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.
_____________________________________________________________________________________________

27-06-2023

Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor Timmerdorp 2023. Wacht niet te lang, want we hebben nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan door te mailen naar  inschrijven@timmerdorpalblasserdam.nl
Wij hebben enkele gegevens van je nodig, deze staan vermeld op het inschrijfformulier (klik hier).

_____________________________________________________________________________________________

31-05-2023

Timmerdorp zoekt kluskanjers

Ben je minimaal 6 oud en niet ouder dan 14 jaar en wil jij samen met je timmervrienden de kluskampioenen van het Timmerdorp worden? Kom dan 15, 16 en 17 augustus lekker timmeren en zagen.

Je mag zelf weten wat je gaat maken, maar maak er iets moois van, want op donderdagmiddag komt een deskundige jury jullie bouwwerk beoordelen. Na afloop zal er voor iedereen een herinnering zijn.

Je mag als groep van maximaal 6 kinderen inschrijven, maar je mag natuurlijk ook alléén inschrijven. Groepjes kleiner dan 5 kinderen zullen zo mogelijk aangevuld worden tot 6, waarbij we zoveel mogelijk op leeftijd en school letten. Ben je jonger dan 9 jaar, dan is een begeleider mee inschrijven verplicht (zie huisregels).

Locatie: Sportpark “Souburgh” (Parkeerplaats VV Alblasserdam)
Wanneer: 15, 16 en 17 augustus
Tijd: 09.30 – 14.30 uur

Wanneer kun je inschrijven?

Op vrijdag 16 juni vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur kun je inschrijven.
Locatie: Het Brughuis, Ieplaan 2 (oude bibliotheek)
De kosten zijn 10,00 euro p.p. (er kan contant of met pin betaald worden).

Kan je niet op vrijdag 16 juni, dan kun je je vanaf zaterdag 17 juni 10.00 uur via e-mail inschrijven door een mail te sturen naar: inschrijven@timmerdorpalblasserdam.nl
Kijk voor meer informatie over inschrijven en tijden naar: www.timmerdorpalblasserdam.nl/huisregels

Wees er snel bij, want VOL is VOL

_____________________________________________________________________________________________

18-03-2023

Timmerdorp 2023

De voorbereidingen voor Timmerdorp Alblasserdam 2023 zijn in volle gang. We hopen weer een Timmerdorp te kunnen organiseren voor kinderen van 6 t/m 14 jaar van dinsdag 15 augustus tot en met donderdag 17 augustus. Jullie horen van ons zodra er meer bekend is.

Hou onze Facebookpagina en onze website in de gaten voor updates. 

Met vriendelijke groet, 
Stichting Timmerdorp Alblasserdam 

_________________________________________________________________________________________________

25-05-2022

Update - Timmerdorp 2022

Beste Timmerlieden,

Het is weer even geleden dat jullie van ons gehoord hebben. En ondanks dat er weer een hoop mág en kán omtrent de Corona-maatregelen, moeten wij jullie helaas dit jaar opnieuw een teleurstellende mededeling brengen: Ook dit jaar zal er géén Timmerdorp plaatsvinden.

Zoals jullie misschien weten komt er bij het organiseren van een evenement als deze een hoop kijken; het werven van sponsoren, materialen en natuurlijk de inschrijvingen van jullie deelnemers. Omdat een groot deel van onze organisatie flink is geveld door Corona, medische operaties en de nasleep hiervan, is het erg lastig om de volle aandacht te kunnen geven aan een evenement als het Timmerdorp. Om een grootschalig iets als dit te organiseren moet dit met passie, volledige inzet, in goede gezondheid en focus gedaan kunnen worden. Lukt dit niet, dan gaat dit ten koste van de kwaliteit van het evenement. In dit geval is het dus een geval: óf goed, óf niet.

Ook onze sponsoren hebben last hebben gehad van een (gelukkig ten einde lopende) Corona periode en het ons ook niet het juiste moment om dit jaar aan te kloppen bij deze personen. Velen van hen hebben last gehad van de crisis en wij willen hen graag de tijd geven weer een goede fundering op te bouwen, waarop wij in samenwerking met hen weer tot mooie dingen kunnen komen.

Dan is er nog de situatie rondom Oekraïne. Zoals in het nieuws te horen, is het verkrijgen van (bouw) materialen lastig en is de prijs van hout en pallets flink toegenomen. Omdat wij de kosten van het Timmerdorp leuk willen houden voor iedere portemonnee, was dit ook een doorslaggevende reden om dit jaar even pas op de plaats te maken.

Het blijft nooit leuk om dit soort mededelingen te moeten brengen, zeker niet als het lijkt dat alles weer mogelijk is op qua evenementen. Achter de schermen zijn wij in ieder geval druk bezig om te kijken of wij voor volgend jaar een mooi plan kunnen maken om de spijker weer keihard op de kop te slaan.

Wij hopen dan ook op jullie begrip en zullen jullie up-to-date houden qua ontwikkelingen.

Vriendelijke timmergroet,
Stichting Timmerdorp Alblasserdam

_________________________________________________________________________________________________

25-06-2021

Timmerdorp 2021 & 2022

Vorig jaar om deze tijd hadden we de hoop jullie dit jaar rond deze tijd te mogen verwelkomen tijdens een inschrijfmiddag voor het Timmerdorp. Helaas moeten we jullie mededelen dat dit inschrijfmoment er ook dit jaar niet gaat komen.

Als bestuur hebben wij al vroeg besloten om geen groot dorp te organiseren. Er moeten dan i.v.m. vakanties al vroeg vele pallets en ander hout verzameld worden. Dit moet dan ook langere tijd bij bedrijven opgeslagen worden. Het risico dat we dan met een grote voorraad ongebruikt hout zouden blijven zitten was toen te groot. Daarna hebben we nog gekeken of het mogelijk was op kleine schaal iets van een Timmerdorp of andere houtactiviteit te organiseren maar helaas konden we daarvoor geen geschikte ruimte vinden. We hadden anders gehoopt, maar we maken er dit jaar nog het beste van en kijken nu alvast uit naar Timmerdorp 2022.  

Gaan we dit jaar dan helemaal niets doen? Natuurlijk wel!
Net als vorig jaar kunnen jullie weer aan de slag gaan met ijslollystokjes.  Als thema hebben we dit jaar: Zomer  Een thema waarvan wij denken dat jullie hiermee hele mooie creaties kunnen verzinnen.

Wat is de bedoeling?
Er zijn vele mogelijkheden, jullie mogen een hut bouwen, maar bijvoorbeeld ook een boot, kano, strand, klimbos, camping  of je eigen achtertuin bouwen. Er zijn geen beperkingen, als het maar iets zomers heeft. Wees dus creatief! Vele voorbeelden zijn beschikbaar via Pinterest.com en zoekterm bouwen met ijslollystokjes.

Meedoen
Kinderen die mee willen doen (6 t/m 14 jaar), kunnen op een grondplaat van maximaal 40 bij 60 centimeter een creatie maken. Het bouwwerk mag maximaal 60 centimeter hoog worden en er dient voor een groot deel gebruik te worden gemaakt van ijslolly stokjes. Deze stokjes zijn per bundel van 200 stokjes gratis verkrijgbaar bij het bestuur van het Timmerdorp. Voor het verkrijgen van de stokjes (indien nodig mag je meerdere bundels aanvragen) of bij andere vragen kan er een mail gestuurd worden naar: info@timmerdorpalblasserdam.nl.

Ook eigen materialen
De kinderen hoeven natuurlijk niet de gehele creatie van lollystokjes te maken. Om het geheel zomers aan te kleden mag men daarnaast ook eigen materialen gebruiken. Kinderen mogen alleen bouwen, maar ook in groepjes, dit moet dan wel duidelijk aangegeven worden. Voor elke leeftijdsgroep is een mooie beker beschikbaar.

Inschrijven
De inschrijving staat open voor alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar uit het verschijningsgebied van de Klaroen. Wie graag mee wil doen, kan zich vanaf heden tot 7 augustus aanmelden via hetzelfde mailadres: info@timmerdorpalblasserdam.nl. Aanmelden is ook mogelijk via de website van Zomerpaspoort Alblasserdam 

Vier foto's
Elke deelnemer of groep mag uiterlijk zaterdag 21 augustus vier foto’s insturen voor de eindbeoordeling. De foto’s moeten genomen worden van elke kant van het bouwwerk. De foto’s kan men vergezeld van naam/namen, adres en leeftijd sturen naar info@timmerdorpalblasserdam.nl.

Bekendmaking winnaar
Op zaterdag 28 augustus zullen de prijswinnaars via de website en Facebookpagina van het Timmerdorp bekend worden gemaakt.

We kijken enorm uit naar alle inzendingen en we wensen jullie allen een fijne zomer!


_________________________________________________________________________________________________

29-08-2020

De winnaars zijn bekend en vandaag persoonlijk op de hoogte gebracht door de voorzitter van Stichting Timmerdorp Alblasserdam. 
Bij het uitreiken van de prijzen zijn foto's gemaakt. Deze zijn te bekijken door hier te klikken. 

Uitslag:
 
5 jaar
Aanmoedigingsprijs
Hanna (+ Papa)

6 jaar
1ste prijs
Ella Steenhuizen
2de prijs
Casper ten Voorde
Marten ten Voorde
Mirthe Janssen

7 jaar

Geen deelnemers

8 jaar
1ste prijs
Gilian Janssen
2de prijs

Tristan & Selena Verhoeven

9 jaar
1ste prijs
Leen Verschoor
2de prijs

Pieter de Waard
Annelotte Bikker & Anna van Deelen
Owen Valk

10 jaar
1ste prijs
Matijs & Gerard Kool
2de prijs

Jorick ten Voorde & Thamar de Heer
Nikki van Muijlwijk

11 jaar
1ste prijs
Noa van Deelen
2de prijs

Lars Verschoor
Zoë Diaz

12 jaar
1ste prijs
Lars van Muijlwijk

13 jaar
Geen deelnemers

14 jaar
Geen deelnemers

_________________________________________________________________________________________________

28-08-2020
Inzendingen mini boomhut 2020

Aan alle deelnemers is gevraagd maximaal 4 foto's in te zenden. Deze zijn te bekijken door hier te klikken. 

De jury bestaat uit:
- Carla Peters (Carla Canvas)
- Olav Peters (Haveka)
- Cees Zoeteman (Woonsfeer Zoeteman)

Om het extra spannend te houden hebben we besloten om de winnaars eerst persoonlijk te benaderen voordat we de uitslag online plaatsen. 
De uitslag komt dus niet zaterdag 29-08-2020 tussen 09:00 en 10:00 uur online, maar aan het einde van de middag. 

5 jaar

Hanna (+ Papa)
6 jaar

Casper ten Voorde


Marten ten Voorde


Ella Steenhuizen
Mirthe Janssen
7 jaar

Geen deelnemers

8 jaar

Gilian Janssen

Tristan & Selena Verhoeven
9 jaar

Pieter de Waard
Annelotte Bikker & Anna van Deelen


Owen Valk
Leen Verschoor
10 jaar

Matijs Kool
Jorick ten Voorde & Thamar de Heer


Nikki van Muijlwijk


11 jaar

Lars Verschoor
Noa van Deelen
Zoë Diaz
12 jaar

Lars van Muijlwijk13 jaar

Geen deelnemers

14 jaar

Geen deelnemers

_________________________________________________________________________________________________

03-06-2020
Hallo Huttebouwers,

Het is een tijdje stil geweest rondom Timmerdorp Alblasserdam, maar dat was helaas niet voor niets. Zoals iedereen weet zorgt het Corona virus er voor dat veel evenementen niet door kunnen gaan. Tot 1 september worden er in ieder geval geen vergunningen verleend, waardoor wij dit jaar ook geen Timmerdorp kunnen organiseren. Dit hing natuurlijk al een tijdje in de lucht maar het is altijd vervelend om uiteindelijk te moeten melden dat het niet doorgaat. Maar dat wil niet zeggen dat we stil gezeten hebben. Achter de schermen zijn wij druk bezig geweest om de kinderen deze zomer toch bezig te houden om zo toch de band met het Timmerdorp te behouden.

Wat houdt dit in?
Wij dagen alle kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar uit om deze zomer toch een hut te gaan bouwen. En niet zoals we gewend zijn op een centrale plaats maar gewoon thuis of op je vakantieadres.

Het moet ook geen “gewone” hut worden maar een “echte” boomhut. Nu heeft niet iedereen een grote tuin met daarin een boom en is het ook best wel een beetje gevaarlijk of zelfs verboden om in een echte boom te bouwen. Daarom gaan we MINI en vragen we iedereen om een boomhut van ijslolly stokjes te maken welke gewoon op tafel of op een balkon past.

Wat moet je doen?
Zoek een plaatje hout of stevig karton van niet groter dan 40 x 40 cm en zet daar een tak van een boom op. Het hoeft geen echte tak te zijn maar deze mag ook zelf gemaakt worden. Bouw in deze tak een echte boomhut welke geheel of gedeeltelijk uit ijslolly stokjes bestaat. Deze stokjes zijn per bundel van 200 stuks gratis verkrijgbaar via het Timmerdorp. Je mag naast de ijslolly stokjes ook andere materialen gebruiken om zo je hut en plank mooi aan te kleden. Het geheel mag echter niet hoger zijn dan 60 cm. Mocht je in huis een plant hebben die toch niet zo mooi is vraag dan aan je ouders of je deze mag gebruiken, ook dit is toegestaan.

Hoe maak je een MINI boomhut?
Via een zoekmachine zoals Google, op Pinterest en Facebook kun je mooie voorbeelden vinden. Gebruik hiervoor de zoektermen: miniature treehouse ,mini boomhut of how to make a miniature house out of wood of maak zelf een mooi ontwerp.

Wil jij ook graag meedoen?
Schrijf je dan gratis in en vermeld je naam, adres en leeftijd.

Alle kinderen van 6 t/m 14 jaar uit het verschijningsgebied van de Klaroen mogen dus mee doen, dus Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht.

Je mag alleen bouwen maar ook met hulp van broertjes, zusjes of vriendjes als ze maar niet ouder dan 14 jaar zijn. Bouw je met meerdere kinderen vermeld dan bij aanmelding ook hun naam en leeftijd. De inschrijving is open vanaf heden tot 15 augustus.

Is je bouwwerk klaar dan mag je hiervan 4 foto’s insturen. Maak van verschillende kanten een foto en stuur deze voorzien van naam/namen en leeftijd(en) uiterlijk 22 augustus naar het Timmerdorp. Voor elke leeftijdsgroep is een mooie beker beschikbaar.

Is een boomhut wat te moeilijk dan mag je ook een gewone hut maken, deze zullen afzonderlijk in 2 leeftijdsgroepen beoordeeld worden.

Wil je inschrijven, heb je ijslolly stokjes nodig, foto’s insturen of gewoon wat vragen dan kan dit allemaal via het 
emailadres: info@timmerdorpalblasserdam.nl

Op zaterdag 29 augustus zullen de prijswinnaars via de website en Facebookpagina van het Timmerdorp bekend worden gemaakt.

We kijken enorm uit naar alle inzendingen en we wensen jullie allen een fijne zomer!

01-07-2019

Het Timmerdorp zit VOL! We hebben het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. Helaas kun je je niet meer inschrijven.

26-06-2019
Op zaterdag 29 juni kan er van 10:00 - 13:00 uur worden ingeschreven in de Havenkerk. Zien we je daar? Tip: lees de huisregels goed door en kom op tijd!

26-06-2019
Er staat een artikel over het Timmerdorp in weekblad de Vonk. 

02-06-2019
Wij komen met een interview in de Kantlijn te staan, welke verschijnt op 12 juni 2019. Hierin zal ons logo onthuld worden.