Stichting Timmerdorp Alblasserdam
Het leukste uitje tijdens de vakantie!

Nieuws

03-06-2020




Hallo Huttebouwers,

Het is een tijdje stil geweest rondom Timmerdorp Alblasserdam, maar dat was helaas niet voor niets. Zoals iedereen weet zorgt het Corona virus er voor dat veel evenementen niet door kunnen gaan. Tot 1 september worden er in ieder geval geen vergunningen verleend, waardoor wij dit jaar ook geen Timmerdorp kunnen organiseren. Dit hing natuurlijk al een tijdje in de lucht maar het is altijd vervelend om uiteindelijk te moeten melden dat het niet doorgaat. Maar dat wil niet zeggen dat we stil gezeten hebben. Achter de schermen zijn wij druk bezig geweest om de kinderen deze zomer toch bezig te houden om zo toch de band met het Timmerdorp te behouden.

Wat houdt dit in?
Wij dagen alle kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar uit om deze zomer toch een hut te gaan bouwen. En niet zoals we gewend zijn op een centrale plaats maar gewoon thuis of op je vakantieadres.

Het moet ook geen “gewone” hut worden maar een “echte” boomhut. Nu heeft niet iedereen een grote tuin met daarin een boom en is het ook best wel een beetje gevaarlijk of zelfs verboden om in een echte boom te bouwen. Daarom gaan we MINI en vragen we iedereen om een boomhut van ijslolly stokjes te maken welke gewoon op tafel of op een balkon past.

Wat moet je doen?
Zoek een plaatje hout of stevig karton van niet groter dan 40 x 40 cm en zet daar een tak van een boom op. Het hoeft geen echte tak te zijn maar deze mag ook zelf gemaakt worden. Bouw in deze tak een echte boomhut welke geheel of gedeeltelijk uit ijslolly stokjes bestaat. Deze stokjes zijn per bundel van 200 stuks gratis verkrijgbaar via het Timmerdorp. Je mag naast de ijslolly stokjes ook andere materialen gebruiken om zo je hut en plank mooi aan te kleden. Het geheel mag echter niet hoger zijn dan 60 cm. Mocht je in huis een plant hebben die toch niet zo mooi is vraag dan aan je ouders of je deze mag gebruiken, ook dit is toegestaan.

Hoe maak je een MINI boomhut?
Via een zoekmachine zoals Google, op Pinterest en Facebook kun je mooie voorbeelden vinden. Gebruik hiervoor de zoektermen: miniature treehouse ,mini boomhut of how to make a miniature house out of wood of maak zelf een mooi ontwerp.

Wil jij ook graag meedoen?
Schrijf je dan gratis in en vermeld je naam, adres en leeftijd.

Alle kinderen van 6 t/m 14 jaar uit het verschijningsgebied van de Klaroen mogen dus mee doen, dus Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht.

Je mag alleen bouwen maar ook met hulp van broertjes, zusjes of vriendjes als ze maar niet ouder dan 14 jaar zijn. Bouw je met meerdere kinderen vermeld dan bij aanmelding ook hun naam en leeftijd. De inschrijving is open vanaf heden tot 15 augustus.

Is je bouwwerk klaar dan mag je hiervan 4 foto’s insturen. Maak van verschillende kanten een foto en stuur deze voorzien van naam/namen en leeftijd(en) uiterlijk 22 augustus naar het Timmerdorp. Voor elke leeftijdsgroep is een mooie beker beschikbaar.

Is een boomhut wat te moeilijk dan mag je ook een gewone hut maken, deze zullen afzonderlijk in 2 leeftijdsgroepen beoordeeld worden.

Wil je inschrijven, heb je ijslolly stokjes nodig, foto’s insturen of gewoon wat vragen dan kan dit allemaal via het 
emailadres: info@timmerdorpalblasserdam.nl

Op zaterdag 29 augustus zullen de prijswinnaars via de website en Facebookpagina van het Timmerdorp bekend worden gemaakt.

We kijken enorm uit naar alle inzendingen en we wensen jullie allen een fijne zomer!

01-07-2019

Het Timmerdorp zit VOL! We hebben het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. Helaas kun je je niet meer inschrijven.

26-06-2019
Op zaterdag 29 juni kan er van 10:00 - 13:00 uur worden ingeschreven in de Havenkerk. Zien we je daar? Tip: lees de huisregels goed door en kom op tijd!

26-06-2019
Er staat een artikel over het Timmerdorp in weekblad de Vonk. 

02-06-2019
Wij komen met een interview in de Kantlijn te staan, welke verschijnt op 12 juni 2019. Hierin zal ons logo onthuld worden.